Blog

Medewerker aan het woord Erik-Jan Beenen

Als je bij RJ binnenloopt, loop je ongetwijfeld Erik-Jan ook tegen het lijf. Met een grote glimlach op zijn gezicht. Erik-Jan is inmiddels al bijna 10 jaar werkzaam bij RJ en daarom kun je hem al niet meer wegdenken. Ken je Erik-Jan nog niet? Dan is het de hoogste tijd om even te speeddaten!

Geschreven door

Rene Jansen Rijssen
Rene Jansen

Directeur

Erik-Jan Beenen
Productiever werken
Erik-Jan Beenen @ Modern Workspace

Even voorstellen, Erik-Jan Beenen. Elk jaar mag je hem op 25 februari feliciteren met z’n verjaardag (tip: hij houdt van kwarktaart ) Woont samen met zijn vrouw en 2 kids in het mooie Gramsbergen. In zo’n 45 minuten reist hij met zijn elektrische auto naar Rijssen of een uurtje verder naar Amsterdam

Waarom werk je bij RJ?

“Al vanaf mijn jeugd had ik interesse in audiovisuele techniek. Vroeger maakt ik als DJ graag muziek en draaide ik op verschillende feesten. Steeds paste ik weer de laatste technieken toe, die ik kocht… bij RJ! Na mijn opleiding commerciële economie, kwam ik al snel bij hem terecht en mocht ik bij RJ aan de slag!

De afgelopen jaren is veel veranderd bij RJ. In positieve zin. De focus ligt nu op daadwerkelijke oplossingen bieden voor onze klanten. Daardoor bouwen we ook waardevolle klantrelaties op. Deze nieuwe focus heeft ervoor gezorgd dat mijn werk bij RJ er alleen maar leuker op is geworden. Zelfs toen ik dacht dat ik al mijn droombaan had.”

Wat vind jij zo leuk aan je dagelijkse werk?

“De technische innovaties in onze markt gaan de laatste jaren als een speer en dat is geweldig om van dichtbij mee te maken. De verbazing bij onze klanten is altijd groot wanneer wij ze inspireren met de moderne samenwerkingsoplossingen. Dat is fantastisch om te zien. Ik merk ook dat er is een revolutie gaande is op de moderne werkplek. Sociale structuren veranderen en de traditionele werkplek wordt uitgedaagd. Dit maakt het nóg leuker om potentiële klanten te inspireren over slimme samenwerkingsoplossingen zodat ze relevant blijven voor de nieuwe generatie werknemers.

Voor klanten vertaal ik techniek altijd snel in een oplossing of meerwaarde die het kan zijn voor klanten. Zo hoeven ze niet alle ins- en outs te weten van de techniek, maar alleen hoe dit voor hen kan werken. Intern werkt dat voor mij ook zo. Als collega’s het hebben over een technische innovatie, dan ben ik al aan het nadenken waar dit van meerwaarde kan zijn in een werkproces bij klanten. Het maakt mij niet zoveel uit welke techniek er precies achter bijvoorbeeld een camera zit, maar ik word wel blij als ik hoor dat de camera automatisch personen detecteert en hier op afstemt, zodat een afstandsbediening niet meer nodig is. Kortom: nog meer gemak voor onze klanten.”

“Ik weet dat wij fantastische oplossingen hebben waarvan bedrijven het bestaan nog niet weten. Deze inspiratie wil ik ze graag geven!”

Erik-Jan Beenen

Erik-Jan Beenen

Waar krijg je energie van?

“Op het moment dat klanten mij bellen met de mededeling: “Dit hadden we veel eerder moeten doen”, dan is mijn missie geslaagd. Ook van het contact met klanten in het gehele traject – van kennismaking tot uiteindelijk een meerwaarde kunnen leveren voor de klant – maakt dat ik met veel plezier mijn werk doe. Ik weet dat wij fantastische oplossingen hebben waarvan bedrijven het bestaan nog niet weten. Deze inspiratie wil ik ze graag geven!”